Červenec 2012

Soutěže na kulinářském blogu ano, či ne

30. července 2012 v 14:29 | Šéfkuchař Dark Knight a šéfkuchařka Katka |  Novinky
Pokud na náš blog lítáte častěji všimli jste si rubriky soutěže. Tuto rubriku jsme založili společně s ostatníma a o tom je dnešní debata. Myslíte, že tady máme dávat soutěže? Vymyslet nějakou by nebyl zas takový problém, ale co odměna. Teď zhruba 1 týden diskutujeme o nové rubrice na AK Kuchtime dobroty, kde by se každý týden vybralo jedno téma a vařilo by se na něj. Kdyby se nakonec rubrika na AK neobjevila objeví se tady. Spíš tento článek je o nějakých velkých soutěží. Mohla by se udělat velká soutěž kulinář roku, ale chce to sponzory a taky propagaci. Dvě nesmírně težké věci. Ale časem bych jí rad udělal. I s pomocí jiných webů. Ikdyž teď si nám nechce na blog dávat soutěže s reklamou jako výhru, ale chceme se zeptat na váš nároz. Jako vždy máte prostor v anketě a v komentářích

Zeleninová Pusa

29. července 2012 v 15:58 | Kuchařka katka |  Hravé dobroty
Máte hlad a chuť na zeleninu? Proto pro vás máme recept na slané palačinky se salátem.
Potřebujete tyto ingredience:
3 vejce
hladkou mouku
mléko
sůl
cuketa
rajče
květák
jarní cibulka
paprika
majonéza
mixer
pánev
naběračka
síto
Slané palačinky: Nejdříve si do mísi dáme vejce, mouku, mléko, sůl a rozmixujeme. Potom si na pánev dáme olej a počkáme si až bude dostatečně rozehřátý. Když bude dostatečně rozehřátý nalijeme 1-2 naběračky těsta na pánev a počkáme až palačinka z jedné strany bude dozlatova osmažená. Poté palačinku obrátíme a opět počkáme až se palačinka osmaží i z druhé strany. Poté nadále pokračujte stejně dokud vám nedojde těsto.


Salát: Nejdříve si nakrájíme rajče a dáme do mísi. Potom si nakrájíme cuketu, cibulku a papriku a dáme osmažit na pánev s olejem-nezapomeňte míchat!Mrkající.Mezi tím si dáme vařit květák. Když se nám dosmaží cuketa s cibulkou a paprikou dáme opět do mísi. Když bude květák měký přecedíme ho a dáme do mísi. Salát dáme na 15 minut do lednice. Když uběhne 15 minut vyndáme salát z lednice a přidáme 4 lžíce majonézy, pořádně promícháme a salát je hotový. Salát podáváme se slanými palačinkami.



Osvěžující nápoj: Citrusové štěstí

28. července 2012 v 12:00 | Šéfkuchař Dark Knight |  Osvěžujcí nápoje
Je červenec a docela i chvílemi horko, tak je taky někdo příde v hod když máte po ruce nějaký ten osvěžující drink. Dnes si uděláme tropický citrusový. Trochu kyselé radosti ve skleničce :D Na tuto tekutou pochoutku budete potřebovat:
1x Citrus
Led
Cukr
Minerální vodu
1x Pomeranč
Sklenici
Mačkátko na citrón
Takže jako první si vezmeme citrus, který vymačkáme na mačkátku. Šťávu z obou půlek nalijeme do sklenice. To samé provedeme s pomerančem. Vše důkladně smícháme a přilijeme minerální vodu. Můžete i obyčejnou, ale z bublinkama je to chutnější. Jestli je to stále na vás moc kyselé, tak přidejte trochu cukru a nakonec led. Nechte 15 minut odstát a je to. Nazdraví :)

Chutnal vám tento nápoj?

PTÁME SE VÁS: Jaké jídla máte rádi

27. července 2012 v 14:59 | Šéfkuchař Dark Knight a šéfkuchařka Katka |  Ptáme se vás
Máme tu první otázku do naší rubriku. V tomto článku se vás ptáme jaké jídla máte rádi. Myslíme jako chuťově. Jestli máte rádi kyselejší jídla nebo ostřejší. Podle toho se budeme zařizovat a dělat více receptů s chutí která má rada většina. O všem, že budeme dělat i ostatní pokrmy, ale více se na to zaměříme. Takže dole pod článkem je anketa, pokud to nemůžete zařadit ani do jednoho, tak použijte komentáře...

Děkujime

Kuchaři vám odjíždí

25. července 2012 v 21:32 | Šéfkuchař Dark Knight a šéfkuchařka Katka |  Novinky
Dnes odjíždím i já šéfkuchař na dovolenou, takže tu nikdo nebude. Nechtělo se nám nechat to tu prázdný, a proto jsme vám připravili několik receptů a článků, které si během neaktivity budete moct přečíst. Možná i přidám recenzi na exzotické Řecké jídlo. Robot vše bude zveřejňovat tak za týden...

Skořicová mňamka

22. července 2012 v 15:00 | Šéfkuchařka katka |  Lehké dezerty
Dnes si uděláme takovou svačinku která se jmenuje skořicová mňamka.
Budeme potřebovat tyto ingredience:
Půl jablka
broskev
cukr
skořici
malinovou nebo jahodovou šťávu
Nejdříve si nakrájíme půl jablka, broskev a naskládáme na talíř. pocukrujeme, přidáme skořici a polijeme malinovou nebo jahodovou šťávou.

Piškotový řez

20. července 2012 v 17:10 | Kuchařka katka |  Řezy
Dneska si ukuchtíme piškotový řez z cukrářských piškotů podobný jako minulý recept, ale s několika rozdíly.
Ingredience
Cukrářské piškoty
Cukr
Zakysaná smetana
skořice

Nejdříve začneme s piškotama které naskládáme na sebe. Pak si do misky dáme zakysanou smetanu přidáme cukr, skořici a zamícháme. Zakysanou smetanu s cukrem a skořicí namažeme na piškoty. Pak na to naskládáme další piškoty nasypeme na ně cukr a skořici. Na ozdobu kolem piškotů nasypeme granko.

Chutnal vám tento recept?

Rumové kuličky

19. července 2012 v 17:10 | Šéfkuchař Dark Knight |  Zákusky ke kávě
Teď tu máme jeden z úsporných receptů. Čekáte-li nějakou návštěvu která příde na kávu, nechce se vám nakupovat máte spoustu starších piškotů a nevíte co s tím. Právě dnes vám představím jeden úžasný recept, kde piškoty a čokoládové figurky můžete využít.
INGREDIENCE
Piškoty
Rum
Cukr
Čokoláda
__
2x mísu
pitlík
misku
hrnec
talíř
palice
Jako první si do pitlíku nasypeme piškoty. Pitlík s piškoty dáme projistotu do dalšího a tím, aby se nám to nevysypalo je zasuneme proti sobě. Pak už jenom pořádná palice a piškoty rozdrtíme. Nasypeme je do mističky a přidáme rum. Pokud to nechcete tak silné lze přidat i mléko. Opláchnem si ruce a opatrně z našeho těsta uděláme malé kuličky. Pak si vezmeme hrnec do něj dáme vodu a na něj kovovou mísu. Do ní dáme čokoládu a hrnec postavíme na plotnu. Jestli chcete ušetřit práci a děláte jich méně, lze si vzít dvě kovové mísy, jedna malá druhá větší. V rychlovarné konvici si uvařte horkou vodu. Nalijte ji do malé misky a do ní dejte větší (díky tomu nepropadne). No a vložte trochu čokolády. Pak už stačí naše kuličky polít čokoládou a dát do ledničky. Pak rychle vemte mísu od čokolády a zbylou vodu z konvice do ní nalijte. Čokoláda se tak rozpustí. Radil bych vám nedávejte tyto kuličky dětem je to opravdu silné...

Chutnal vám náš recept?

Zmrzlina "ovocná bomba"

17. července 2012 v 12:59 | Šéfkuchař |  Zmrzliny
Dnes si uvaříme ovocnou zmrzlinu "ovocná bomba" U zmrzlin je nevýhoda, že se musí dělat 3 hodiny předem (teda pokud nemáte tekutý dusík). V každém případě pokud si převstanete ráno, tak máte pochutku po obědě zajištěnou. K této pochoutce potřebujete:
Smetanu na šlehání
Borůvky
Jahody
Cukr

Mixér
Síto
Vydličku
Mísu
Šlehač nebo metlu
Formu
Nejprve začneme ovocem. Vemte si borůvky a rozmixujte je. Pak si vemte mísu a naní dejte sítko. Do sítka vysypejte všechny vymačkané borůvky i se šťávou. A začněte vydličkou mačkat. Dužinu z borůvek si dej do mističky, není potřeba až třeba na posypání. No a teď jahody. Stejně je rozmixujte (bez lístků) a tentokrát všechno dejte do mísy a přidejte smetanu, Tu pak začněte buď šlehačem nebo ručně šlehat, dukuď vám z toho nevznikne šlehačka. Pak už stačí přidat cukr a dát to do formy. Pokud chcete udělat zmrzlinu aby z ní mohly být kopečky, musíte jí každých 30 minit minut chodit míchat. Vše záleží na síle mrazáku.

Chutnala vám tato zmrzlina?

Karamelové banánky

15. července 2012 v 17:59 | Šéfkuchař |  Zákusky ke kávě

Ke kávě je výborný nějaký zákusek. No a tady je návod na jeden opravdu dobrý. I mě chutnají. A příprava je opravdu snadná. Tady jsou ingredience:
Smetana na šlehání
Kakao
Cukr
Cukrářské piškoty
Rum

Začneme smetanou, kterou nalijeme do hrníčku a přidáme kakao nejlépe granko. Pak metličnou vytvoříme kakaovou šlehačku. Připravíme si dlouhé cukrářské piškoty. Na ně naneseme kakaovou šlehačku a přiklopíme dalším piškotem. Nakonec si do mističky nasypeme cukr a přidáme rum. Nakonec náš "karamelový" cukr naneseme na piškoty. No a necháme je stuhnout v ledničce.

Chutnal vám tento recept?

Ovocný koktejl mléčná smršť

14. července 2012 v 12:00 | Šéfkuchař
A je tu první recept. Dnes to bude recept na koktejl mléčná smršť. Je to velice jednoduchý nápoj a jeho tvorba nezabere ani 5 minut.

K tomuto koktejlu potřebujeme:
Borůvky
Rybíz
Cukr
Mléko
Šlehačku
Nejprve si rozmixujeme 5 polévkových lžic borůvek a 1 rybízu. Vzniklou směs nalijeme do skleničky. Do ní přidáme 1-2 pol. lžíce cukru. Vše promícháme a naplníme jí do 3/4 mlékem. Pak si vezmeme šlehačku a naplníme jí sklenici. Pak to dáme na 15 minut do ledničky.


Jak vám tento recept chutnal?

O tomto blogu

7. července 2012 v 19:49 | Duo šéfkuchř a šéfkuchařka
Tento blog byl vytvořen, jelikož se našlo duo, které rádo vaří. Tento blog slouží jako velká kniha těch nejlepších receptů. Hlavně se zaměřujeme na menší pokrmy jako jsou dezerty a někdy i nějaký ten dort. Snad se vám tento blog bude líbit a budete ho pravidelně navštěvovat....